©2015 - Ontwerp & realisatie door Reclame & Marketingbureau Huqson

Joas Burggraaf,
Director of Photography

Director of Photography

Voor net die originelere en bijzondere, filmische beelden ben ik zeker geschikt. Ik weet het verhaal dat verteld moet worden altijd op een treffende en originele manier neer te zetten. Ik denk graag mee tijdens het voortraject om zo het hoogst haalbare uit de opdracht te halen.

Als Director of Photography zorg ik er voor dat de creatieve en technische vertaalslag van het verhaal goed wordt uitgevoerd. Ik bemoei mij graag met alle aspecten voor beeld, licht, grip, production design, locatie en meer om zo de wensen van de regisseur zo goed mogelijk uit te voeren.

Door veel eigen apparatuur heb ik een specialisatie in o.a. de ARRI Mini LF (4.5K), Zeiss CP.2’s, Steadicam (tot 25kg), DJI Ronin + Easyrig Vario 5 (hierin zit de BlackMagic Pocket Cinema Camera 4K), rails en mini-jib kan ik veel dynamische shots inbrengen bij iedere productie. Eigen apparatuur betekend niet dat ik niet werk met andere camera’s, lenzen of andere gear, ik kan overweg met elke filmcamera.

Ik werk graag met licht, naast het werken met een camera, kan ik met licht veel verschillende sferen en stijlen neerzetten om zo het gevoel van de film te versterken. Ook heb ik veel werkrelaties welke ik graag voorstel waar nodig.

Ik hou erg van reizen en film daarom graag in het buitenland. Ik heb jaren ervaring in het filmen en fotograferen in het buitenland (India, Amerika, Ierland, Nepal, Israël, Oeganda, Rwanda, Congo, Zuid-Soedan, Zuid-Afrika, Europa en meer).

Ik heb ervaring met veel verschillende camera’s. Geen opdracht is te groot of te veel. Hoe meer uitdaging, hoe beter.