©2015 - Ontwerp & realisatie door Fatih Kilic Web & Design

Joas Burggraaf,
Director of Photography

Apparatuur

Aangezien ik als cinematograaf veel word ingehuurd voor het maken van dynamische en/of filmische beelden, is het voor mij en mijn klanten makkelijker en voordeliger dat ik hiervoor zelf de meeste apparatuur bezit.

Ik ben o.a. in het bezit van de ARRI Amira, Zeiss CP.2 lenzen, een Steadicam (tot 25kg) en de DJI Ronin. In die Ronin is mijn BlackMagic Pocket Cinema Camera 4K geïnstalleerd. Door de Wireless Follow Focus kan mijn camera assistent de focus bedienen. Daarnaast ben ik in het bezit van verschillende rails/tracking- systemen, Kessler Dolly slider, Easy Rig Vario 5 met Flowcine, statieven, monitoren etc. Ook de monitoren zijn draadloos door Wireless Video en accu’s.

Ik hou er van om met licht te schilderen om iets bijzonders te doen met het beeld. Er zijn dan ook veel lampen, verschillende bouncers, doeken, statieven etc. aanwezig. Maar mijn voorkeur gaat er naar uit om met een gaffer te werken met eigen licht.

Als er andere specifieke apparatuur nodig is zoals een andere camera, lenzen en/of grip dan is dit natuurlijk geen probleem – dan huur ik deze bij een verhuurbedrijf. Ik heb ervaring met alle filmcamera’s en andere apparatuur.

Ook heb ik geïnvesteerd in apparatuur welke geschikt is voor reizen. Zoals carbon fiber statief, slider en drone.

Naast eigen apparatuur heb ik ook veel relaties met gaffers, assistenten en meer waarmee ik goed kan samenwerken.