©2015 - Ontwerp & realisatie door Reclame & Marketingbureau Huqson

Joas Burggraaf,
Director of Photography

Apparatuur

Aangezien ik als cinematograaf veel word ingehuurd voor het maken van dynamische en/of filmische beelden, is het voor mij en mijn klanten makkelijker en voordeliger dat ik hiervoor zelf de meeste apparatuur bezit.

Ik ben o.a. in het bezit van de ARRI Mini LF (4.5K), Zeiss CP.2 lenzen, een Steadicam (tot 25kg) en de DJI Ronin. In die Ronin is mijn BlackMagic Pocket Cinema Camera 4K geïnstalleerd. Mijn 1st AC heeft altijd een Wireless Focus systeem mee. Daarnaast ben ik in het bezit van verschillende rails/tracking- systemen, Kessler Shuttle Dolly slider, Easy Rig Vario 5 met Flowcine, statieven, monitoren etc. Ook de monitoren zijn draadloos door Wireless Video en accu’s. Er is altijd een portable draadloos 7 inch scherm op de set + een 21 inch draadloos scherm op statief. Regie en/of productie kan hierdoor altijd makkelijk mee kijken.

Ik hou er van om met licht te schilderen om iets bijzonders te doen met het beeld. Per project verschillend heb ik voorkeuren voor een aantal gaffers.

Met mijn set is er al zeer veel mogelijk. Natuurlijk kunnen er altijd andere lezen en/of andere camera e.d. gehuurd worden. Ik heb ervaring met alle filmcamera’s en andere apparatuur.

Ook heb ik geïnvesteerd in apparatuur welke geschikt is voor reizen. Zoals carbon fiber statief, slider en drone.

Naast eigen apparatuur heb ik ook goede relatie met gaffers, assistenten en meer waarmee ik graag samenwerk.