©2015 - Ontwerp & realisatie door Fatih Kilic Web & Design

Joas Burggraaf,
cinematographer

Apparatuur

Aangezien ik als cinematograaf veel word ingehuurd voor het maken van dynamische en/of filmische beelden, is het voor mij en mijn klanten makkelijker en voordeliger dat ik hiervoor zelf de meeste apparatuur bezit.

Met licht is het mogelijk om een scène mooi uit te lichten en het plaatje echt iets bijzonders te geven. Om deze reden heb ik ook veel geïnvesteerd in licht. Ik hou er van om met licht te schilderen om iets bijzonders te doen met het beeld. Er zijn dan ook veel lampen, verschillende bouncers, doeken, statieven etc. aanwezig.

Als er andere specifieke apparatuur nodig is zoals een andere camera, dan is dit natuurlijk geen probleem – dan huur ik deze bij een verhuurbedrijf. Ik heb ervaring met alle filmcamera’s en andere apparatuur.

Afhankelijk van de grootte van de opdracht ben ik dus erg zelfvoorzienend. Ik ben o.a. in het bezit van de Sony PXW-FS7 XDCAM en de DJI Ronin.  In die Ronin kunnen zowel de FS7 als de BlackMagic Cinema Camera 2.5K geïnstalleerd worden. Door de Wireless Follow Focus kan een 2e persoon van een afstand de focus bedienen.

Naast eigen apparatuur heb ik ook veel relaties met geluid- en lichtmensen waarmee ik goed kan samenwerken.LAATSTE PROJECTEN