©2015 - Ontwerp & realisatie door Fatih Kilic Web & Design

Joas Burggraaf,
cinematographer

Apparatuur

Aangezien ik als cinematograaf veel word ingehuurd voor het maken van dynamische en/of filmische beelden, is het voor mij en mijn klanten makkelijker en voordeliger dat ik hiervoor zelf de meeste apparatuur bezit.

Ik ben o.a. in het bezit van de ARRI Amira, Canon C200, Zeiss CP.2 lenzen en de DJI Ronin. In die Ronin kunnen zowel de Canon C200 als mijn BlackMagic Cinema Camera 2.5K geïnstalleerd worden. Door de Wireless Follow Focus kan mijn camera assistent de focus bedienen. Daarnaast ben ik in het bezit van verschillende rails/tracking- systemen, slider, Easy Rig Vario 5 met Flowcine, statieven, monitoren etc.

Ik hou er van om met licht te schilderen om iets bijzonders te doen met het beeld. Er zijn dan ook veel lampen, verschillende bouncers, doeken, statieven etc. aanwezig. Bij meer budget raad ik aan om een van mijn gaffers in te huren waar ik goed mee samen werk.

Als er andere specifieke apparatuur nodig is zoals een andere camera en/of grip dan is dit natuurlijk geen probleem – dan huur ik deze bij een verhuurbedrijf. Ik heb ervaring met alle filmcamera’s en andere apparatuur.

Ook heb ik geïnvesteerd in apparatuur welke geschikt is voor reizen. Zoals carbon fiber statief, slider en drone.

Naast eigen apparatuur heb ik ook veel relaties met geluid- en lichtmensen waarmee ik goed kan samenwerken.